Thursday, September 18, 2008

sinopsis novel seindah mawar berduri - fatimah syarha mohd nordin

Khazinatul Asrar…khazanah kerahsiaan.

Seorang gadis yang menyimpan rahsia kesucian hati yang takut dan cinta pada Ilahi di sebalik tabir aurat yang menghijab diri. Dia menjadi siulan ramai lelaki namun falsafah cinta yang dipegangnya menyebabkan dirinya tidak mudah untuk dimiliki. Dia tetap teguh dengan falsafahnya biarpun didatangi dugaan cinta silih berganti.

Khazinatul Asrar mendapat keistimewaan itu kerana rahsia falsafah cintanya pada Ilahi. Cinta yang kudus dan suci.Kehebatan falsafah cintanya itu menyebabkan banyak kumbang yang akur tewas. Mereka tak terdaya menempuhi ranjau dan duri sepanjang perjalanan untuk menyunting mawar idaman. Apakah sebenarnya falsafah cinta Khazinatul Asrar?

Adakah cintanya semata-mata untuk Ilahi lalu meminggirkan lelaki?

Kenapakah ramai kumbang yang tercabar untuk memiliki si mawar yang sedang mekar di Taman Larangan itu? dan banyak lagi persoalan yang perlu diterokai….

Akhirnya muncullah si jejaka pilihan Allah S.W.T buat si mawar berduri, menyingkap seribu satu rahsia kesucian hati di sebalaik tabir cinta Khazinatul Asrar. Bagaimana Khazinatul Asrar akhirnya dimiliki?

Siapakah sang kumbang itu yang berjaya mencari penawar bisa duri wardah?

Yang pasti, novel ini menghidangkan kebenaran janji Allah yang termaktub dalam surah An-Nur, "WANITA YANG TOYYIBAAT ITU UNTUK LELAKI YANG TOYYIBUUN…"

Sucinya cintamu Khazinatul Asrar, seindah mawar berduri…

FATIMAH SYARHA MOHD NOORDIN

Bingkisan tinta ini ditujukan istimewa buat mereka yang mencari kejernihan redho Ilahi dalam percintaan…
Buatmu…PENCARI CINTA SEJATI, CINTA YANG ABADI...
Terimalah….

SEINDAH MAWAR BERDURI…

19 ramadhan 1429 h - 8.40 am

28 comments:

onez said...

salam,ada sambungannya x?

anakjawe said...

salam...maaf yer...agak terlewat membalas komen...kisah sepenuhnya ana tak letakkan dalam blogni...tp ana de softcopy novel dia...klau berminat..blhla tinggalkan email address...nnt ana forwadkan...sbbnyer novelni xdipasarkan lagi atas sedikit kesulitan (info dr Fatimah Syarhah sendiri). tp novelni sgt2 bagus utk dibaca..sangat2 baik utk dijadikan panduan...ana sndri byk bljr dr novelni...sgt byk mengubah hidup ana...MasyaAllah...Alhamdulillah...

Rijaluddin said...

assalamu'alaikum..bole ana mntak soft copy novel ni??
emel ana:ammar.rizal@yahoo.com

nur farhanah said...

salam..kalau ana nak mintak soft copy novel ni bleh?
nfr_063@yahoo.com
syukran..

As-sYifa' said...

salam..ana pun nk novel nie..

As-sYifa' said...

email:qb8n_nisah@yahoo.com

نور عتيقه said...
This comment has been removed by the author.
نور عتيقه said...
This comment has been removed by the author.
Nur Syuhada Saedin said...

Assalamualaikum.. ley ana mntak soft copynya jgak?? kalo bley ni emainya.. trma ksh...
nursyuhadasaedin@yahoo.com

Adibah Najihah said...

Salam boleh x ana nk softcopynya ?
Email : adibahnajihah97@gmail.com
syukran :)

zarulfarhana said...

salam....mintak maaf...saya nk juga softcopy tue... boleh:?
zarulfarhana@yahoo.com

ini adalah A.K.U said...

Assalamualaikum w.b.t..
boleh tak saya nak minta soft copy novel ini? ni emel saya : rofiah.kholis@yahoo.com..
terima kasih..

hanna ezzani said...

salam. ana mahuu softcopy jugak ^^, ini email nya hannaezzani93@gmail.com

Sepatu_Biru said...

salam..boleh sy minta softcopy juga..
nraiman91@gmail.com terima kasih..

HaNy STar's said...

salam,
boleh sy minta softcopy juga...
najdimohdnoh@gmail.com
terima kasih...

lavendar ungu said...

assalamualaikum..boleh mintak soft copy.email:norasnizaramlee@gmail.com
terima kasih.. :)

hanna raws said...

salammm..boleh hntar kn softcopy?teringin nk mmbace..nie email sy..hannah.farhanah11@yahoo.com..sy menunggu dgn kegelisahan..hehe..syukran..

aidiela said...

salam.saya juga nk softcopy novel tu.terima kasih :)
emel : addindyla@gmail.com

Nurul Huda said...

assalam.. boleh saya mintk soft copy jgk?
so_that91@yahoo.com
tq :D

sajidah razak said...
This comment has been removed by the author.
sajidah razak said...

sy nk jgak blh
srikandiabubakar95@gmail.com
tq...

Nurul Izzah Bt Jamil said...

assalam.. boleh saya mintk soft copy jgk?
izzah990812@yahoo.com
tq .

Norfadilah Abdullah said...

Assalam pun nk jgak novel ni..
captain_dianzo90@yahoo.com.my

Farawahidah Mohsin said...

Assalamualaikum. Boleh saya ingin soft copy novel ini juga? Terima kasih. Semoga blogger ini sntiasa dlimpahi rahmatNya. ;)
nur_fawa92@yahoo.com

Nur Amalina Alias said...

assalamualaikum....bole ana nk softcopy novel ni?
email : oshaka205@gmail.com
syukran kathira...

nur abilah anis hanafi said...

assalamualaikum...boleh x ana nk softcopy novel ni?? terima kasih
email : nurabilahanis@gmail.com

Hamidah Ayub said...

Saya pon nak jugak sofcopy novel ni,..
email:hamidahayub@yahoo.com

Icanana Wiya said...

Assalamualaikum, saya ingin meminta sofycopy novel ini boleh tak? Saya teringin membaca novel ini, syukran
Email: aiesyaadawiyah@gmail.com